რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ვერტუტა ვაშლით - უგემრიელესი და მარტივი სამარხვო ნამცხვარი
ვერტუტა ვაშლით - უგემრიელესი და მარტივი სამარხვო ნამცხვარი

ინგრედიენტები:

ფქვილი - 500-550 გ

წყალი - 1 ჭიქა

მცენარეული ზეთი - ½ ჭიქა

ვაშლი - 6 ც.

შაქარი და დარიჩინი - გემოვნებით

 

მომზადება:

ფქვილი გაცერით ჯამში, გააკეთეთ ჩაღრმავება და ჩაასხით მცენარეული ზეთი და წყალი. შემდეგ აურიეთ ჩანგლით და, თუ საჭიროებისმებრ მოითხოვა ფქვილი, მოზილეთ მაგარი ცომი.         შიგთავსისითვის კუბიკებად დაჭერით ვაშლი, დაამატეთ შაქარი და დარიჩინი და კარგად აურიეთ. 

ცომი გააბრტყელეთ, გაანაწილეთ ვაშლი და გადაახვიეთ რულეტად. შემდეგ მიეცით ლოკოკინას ფორმა. 

გადაიღეთ ვერტუტა პერგამენტით მოფენილ ღუმელის ფორმაზე და გამოაცეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35-40 წუთი. როცა ვერტუტა გაგრილდება, მოაყარეთ შაქრის პუდრი.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა