რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ყველაზე გემრიელი ტორტი „მოკო“
ყველაზე გემრიელი ტორტი „მოკო“

ინგრედიენტები:

ცომისთვის:

ფქვილი - 250 გ

შაქარი - 115 გ

სოდა - ¼ ჩ.კ.

კვერცხი - 2 ც.

კაკაოს ფხვნილი - 4 ს.კ.

მზესუმზირის ზეთი - 150 მლ

რძე - 150 მლ

 

კრემისთვის:

ნაღები 35 % - 300 მლ

შაქარი - 2 ს.კ.

ხსნადი ყავა - 1 ჩ.კ.

წყალი - 1 ს.კ.

 

მომზადება:

ცომისთვის: გადაურიეთ ერთმანეთში გაცრილი ფქვილი, სოდა, კაკაო, შაქარი, კვერცხი, რძე და ზეთი. კარგად ათქვიფეთ მიქსერით და გაყავით 2 ნაწილად. 

ცომის ერთი ნაწილი გადაიღეთ ტორტის ფორმაში და შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 5-7 წუთით. შემდეგ ცომის მეორე ნაწილი გამოაცხეთ 5-7 წუთი.

კრემისთვის: ყავა გახსენით 1 ს.კ. წყალში. ნაღები ათქვიფეთ მანამდე, სანამ ძალიან არ გასქელდება. დაამატეთ წყალში გახსნილი ყავა და გარგად ათქვიფეთ.

ააწყეთ ტორტი: აიღეთ პირველი ფენა, წაუსვით ნაღების კრემი, შემდეგ დაადეთ მეორე ფენა და ისევ კრემი. ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი. ერთ დღეში ბისკვიტი პრაქტიკულად მთლიანად გაიჟღინთება კრემით.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა