
ინგრედიენტები:
ცომისთვის:
ფქვილი - 250 გ
შაქარი - 115 გ
სოდა - ¼ ჩ.კ.
კვერცხი - 2 ც.
კაკაოს ფხვნილი - 4 ს.კ.
მზესუმზირის ზეთი - 150 მლ
რძე - 150 მლ
კრემისთვის:
ნაღები 35 % - 300 მლ
შაქარი - 2 ს.კ.
ხსნადი ყავა - 1 ჩ.კ.
წყალი - 1 ს.კ.
მომზადება:
ცომისთვის: გადაურიეთ ერთმანეთში გაცრილი ფქვილი, სოდა, კაკაო, შაქარი, კვერცხი, რძე და ზეთი. კარგად ათქვიფეთ მიქსერით და გაყავით 2 ნაწილად.
ცომის ერთი ნაწილი გადაიღეთ ტორტის ფორმაში და შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 5-7 წუთით. შემდეგ ცომის მეორე ნაწილი გამოაცხეთ 5-7 წუთი.
კრემისთვის: ყავა გახსენით 1 ს.კ. წყალში. ნაღები ათქვიფეთ მანამდე, სანამ ძალიან არ გასქელდება. დაამატეთ წყალში გახსნილი ყავა და გარგად ათქვიფეთ.
ააწყეთ ტორტი: აიღეთ პირველი ფენა, წაუსვით ნაღების კრემი, შემდეგ დაადეთ მეორე ფენა და ისევ კრემი. ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი. ერთ დღეში ბისკვიტი პრაქტიკულად მთლიანად გაიჟღინთება კრემით.
გემრიელად მიირთვით!