რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / კექსი „ზებრა“
კექსი „ზებრა“

ინგრედიენტები:

კვერცხი - 3 ც.

შაქარი - ½ ჭიქა

არაჟანი - 100 გ

კარაქი - 50 გ

ფქვილი - 1 ჭიქა

სოდა - 1 ჩ.კ.

კაკაოს ფხვნილი - 1 ს.კ.

 

მომზადება:

1. ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, დაამატეთ არაჟანი, გამდნარი კარაქი და კარგად აურიეთ ერთგვაროვნამდე. დაამატეთ ფქვილი და სოდა და ისევ კარგად აურიეთ.

2. ცომი გაყავით 2 ნაწილად. ერთ ნაწილში დაამატეთ კაკაო, მეორეში - 1 ს.კ. ფქვილი.

3. ფორმას წაუსვით კარაქი და ცენტრში რიგ-რიგობით დაასხით 2 ს.კ. თეთრი ცომი, შემდეგ 2 ს.კ. ყავისფერი, სანამ ცომი არ დამთავრდება. კექსი გამოაცხეთ 180 გრადუსამდე წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში. მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. სურვილისამებრ შეიძლება მოასხათ კექსს შოკოლადის მინანქარი.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა