რეცეპტები / ბოსტნეულის კერძები / საფანელში შებრაწული ყვავილოვანი კომბოსტო
საფანელში შებრაწული ყვავილოვანი კომბოსტო

ინგრედიენტები:

ყვავილოვანი კომბოსტო - 600 გ

ხახვი - 1 ც.

ნიორი - 3 კბილი

საფანელი - 50 გ

მაგარი ყველი - 20 გ

ზეითუნის ზეთი - 3 ჩ.კ.

დაჭრილი კამა - 1 ს.კ.

პილპილი, მარილი - გემოვნებით

 

მომზადება:

1. გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსამდე.

2. გარეცხეთ კომბოსტო და დაყავით ყვავილედებზე. დააწყეთ ღუმელის ფორმაზე და მოასხით ზეითუნის ზეთი. დააყარეთ მარილი და პილპილი. შედგით ცხელ ღუმელში და შებრაწეთ 20 წუთი, ყოველ 5 წუთში გააღეთ ღუმელი და გადააბრუნეთ კომბოსტო.

3. წვრილად დაჭერით ხახვი და ნიორი, სანამ კომბოსტო იბრაწება, მოშუშეთ ტაფაში. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს, და დაამატეთ საფანელი, მოშუშეთ კიდევ 3 წუთი.

4. გადმოდგით ტაფა. როცა ნარევი გაგრილდება, დაამატეთ გახეხილი ყველი და წვრილად დაჭრილი კამა.

5. ცხელ კომბოსტოს დააყარეთ საფანელის, ყველისა და კამის ნაზავი და კარგად აურიეთ.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა