რეცეპტები / სასმელი / ლიმონჩელო - უგემრიელესი და არომატული იტალიური ლიმონის ლიქიორი
ლიმონჩელო - უგემრიელესი და არომატული იტალიური ლიმონის ლიქიორი

ინგრედიენტები:

ლიმონი - 5 ც.

არაყი - 500 მლ

შაქარი - 350 გ

წყალი - 350 მლ

მომზადება:

ლიმონი გაფცქვენით. კანი მოათავსეთ შუშის ქილაში და დაასხით არაყი. დაახურეთ თავსახური და დადგით ბნელ, გრილ ადგილას 5-7 დღით. დროდადრო შეანჯღრიეთ ქილა. 

მოამზადეთ სიროფი: შაქარი და წყალი აურიეთ ერთმანეთში და დადგით ნელ ცეცხლზე. როცა შაქარი მთლიანად გაიხსნება წყალში, ადუღეთ კიდევ 4-5 წუთი, შემდეგ გადმოდგით სიროფი და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე.

ერთი კვირის შემდეგ ლიმონის ნაყენი გაწურეთ და გადაურიეთ სიროფს. დაახურეთ თავსახური და შედგით მაცივარში 5 დღით.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა