რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / გულიაში საქონლის ხორცისგან
გულიაში საქონლის ხორცისგან

ინგრედიენტები:

ხორცი - 500 გ

ხახვი - 2 ც.

ფქვილი - 1 ს.კ.

ტომატის პასტა - 3 ს.კ.

მარილი, პილპილი, დაფნის ფოთოლი, მწვანილი

 

მომზადება:

ხორცი გარეცხეთ, გააშრეთ და დაჭერით პატარა ოთხკუთხედ ნაჭრებად.                               

ხახვი წვრილად დაჭერით. ღრმა ტაფაში გააცხელეთ ზეთი და ძლიერ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში შეწვით ხორცი. დაამატეთ ხახვი და მუდმივი მორევით მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე.

ხორცს დააყარეთ მარილი, პილპილი, ფქვილი. კარგად აურიეთ და მოშუშეთ კიდევ 2-3 წუთი. დაამატეთ ტომატის პასტა და კარგად აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ 2-3 ჭიქა წყალი ან ხორცის ბულიონი, აურიეთ. დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, დაახურეთ თავსახური და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე 1-1,5 საათი. სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა