Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-10-14 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=895 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/895 0 გულიაში საქონლის ხორცისგან 2016-12-28 00:00:00 2016-12-28 00:00:00

ინგრედიენტები:

ხორცი - 500 გ

ხახვი - 2 ც.

ფქვილი - 1 ს.კ.

ტომატის პასტა - 3 ს.კ.

მარილი, პილპილი, დაფნის ფოთოლი, მწვანილი

მომზადება:

ხორცი გარეცხეთ, გააშრეთ და დაჭერით პატარა ოთხკუთხედ ნაჭრებად.

ხახვი წვრილად დაჭერით. ღრმა ტაფაში გააცხელეთ ზეთი და ძლიერ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში შეწვით ხორცი. დაამატეთ ხახვი და მუდმივი მორევით მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე.

ხორცს დააყარეთ მარილი, პილპილი, ფქვილი. კარგად აურიეთ და მოშუშეთ კიდევ 2-3 წუთი. დაამატეთ ტომატის პასტა და კარგად აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ 2-3 ჭიქა წყალი ან ხორცის ბულიონი, აურიეთ. დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, დაახურეთ თავსახური და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე 1-1,5 საათი. სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.

გემრიელად მიირთვით!