რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / ბეფსტროგანოვი სოკოთი
ბეფსტროგანოვი სოკოთი

ინგრედიენტები:

საქონლის ხორცი - 500 გ

ქამა სოკო - 200 გ

ხახვი - 1-2 ც.

ფქვილი - 1 ს.კ.

არაჟანი - 2 ს.კ.

მდოგვი - 1 ს.კ.

წყალი - 200 გ

მზესუმზირის ზეთი - 1 ს.კ.

მარილი - გემოვნებით

სანელებელი - გემოვნებით

 

მომზადება:

საქონლის ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ხახვი დაჭერით რგოლებად. ქამა სოკო დაჭერით თხელ ფირფიტებად.

ტაფაში გააცხელეთ ზეთი და მოშუშეთ ხახვი. დაამატეთ სოკო და შუშეთ, სანამ არ აორთქლდება სითხე. დაამატეთ წყალი, არაჟანი, მდოგვი და სანელებლები.

ხორცი შეწვით ცალკე ტაფაში, დაამატეთ ფქვილი და კარგად აურიეთ. შემდეგ ხორცი გადაიღეთ არაჟნისა და მდოგვის სოუსში და მოშუშეთ ხორცის მზადყოფნამდე.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა