რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ფორთოხლის სამარხვო პეჩენია
ფორთოხლის სამარხვო პეჩენია

ინგრედიენტები:

საშუალო ზომის ფორთოხალი - 3 ც.

მცენარეული ზეთი - 10 ს.კ.

შაქარი - 1 ჭიქა

სოდა - 1 ჩ.კ.

ფქვილი - 4 ჭიქა

 

მომზადება:

ფორთოხალი გაფცქვენით, დაყავით წილაკებზე და მოაშორეთ კურკები. დააბლენდერეთ პიურეს კონსისტენციამდე.  

ჯამში გადაურიეთ ერთმანეთში ფორთოხლის პიურე, შაქარი და მცენარეული ზეთი. 

დაამატეთ ფქვილი და სოდა, კარგად აურიეთ.                 

მოზილეთ 0,3-0,5 სმ სისქის ცომი. ამოჭერით სხვადასხვა ფორმის პეჩენიები და დააწყეთ პერგამენტის ქაღალდით მოფენილ ღუმელის ფორმაზე. 

შედგით 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 12-15 წუთით.

ფორთოხლის მაგივრად ცომში შეიძლება ჩადოთ 4 ც. ლიმონი. იმისათვის, რომ არ გაამწაროს ცომი, ლიმონები მთლიანად წინასწარ უნდა მოხარშოთ წყალში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ უნდა გაჭრათ და ამოიღოთ ფაფისებური შიგთავსი, რომელიც უნდა გამოიყენოთ ცომში.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა