
ინგრედიენტები:
უცხიმო ხაჭო - 500 გ
გოგრა - 125 გ
კვერცხი - 3 ც.
მანანის ბურღული - 3 ს.კ.
რძე 1 % - 100 მლ
სოდა - 1 ჩ.კ.
დაფქული დარიჩინი - 1 ჩ.კ.
შაქარი - გემოვნებით
მომზადება:
1. ათქვიფეთ ბლენდერში ხაჭო, რძე, კვერცხი, მანანის ბურღული და შაქარი.
2. მასა გაყავით 2 ნაწილად.
3. გოგრა გახეხეთ სახეხზე და გაწურეთ, დაამატეთ დარიჩინი და შაქარი.
4. გადაურიეთ ერთმანეთში გოგრა და ხაჭოს მასის ერთი ნაწილი. ფორმას წაუსვით კარაქი და რიგრიგობით დაამატეთ 2 კოვზი თეთრი ხაჭოს მასა, შემდეგ 2 კოვზი ყვითელი მასა (გოგრისა და ხაჭოს ნარევი) და ა.შ.
5. გამოაცხეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!