
ინგრედიენტები:
კარაქი - 100 გ
ფქვილი - 1 ჭიქა
კვერცხი - 4 ც.
მარილი - ¼ ჩ.კ.
ზეთი ფრიტიურისთვის - 1 ლ.
შაქრის პუდრი - მოსაყრელად
მომზადება:
1. ქვაბში 300 მლ მდუღარე წყალში გაადნეთ კარაქი. გადმოდგით, დაამატეთ მარილი და გაცრილი ფქვილი. ხის ნიჩბით აურიეთ ერთგვაროვნამდე - უნდა გამოვიდეს სქელი მასა.
2. ჩაახალეთ თითო-თითო კვერცხი და ყოველი კვერცხის შემდეგ კარგად აურიეთ.
3. მაღალ ქვაბში 160-180 გრადუსამდე გააცხელეთ ფრიტიურისთვის ზეთი (ასეთი ტემპერატურის დროს 1x1 ზომის პურის ნაჭერი იბრაწება ოქროსფრამდე 30 წამში).
4. ულუფებად ჩაუშვით ცხელ ზეთში რამდენიმე ჩაის კოვზი ცომი და შებრაწეთ 6 წუთის განმავლობაში, თან დროდადრო აბრუნეთ.
5. მომზადებული პონჩიკები დააწყეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა მოცილდეს ზედმეტი ცხიმი. შემდეგ გადაიტანეთ ლანგარზე და მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
გემრიელად მიირთვით!