
ინგრედიენტები:
ფქვილი - 500 გ
კარაქი - 250 გ
არაჟანი - 150 გ
შაქრის პუდრი ვანილის შაქრით - მოსაყრელად
ნებისმიერი ჯემი
მომზადება:
გაცრილ ფქვილში დაამატეთ ცივი კარაქი და დაჩეხეთ დანით. გასრისეთ ნაფხვენში და დაამატეთ არაჟანი. მოზილეთ ერთგვაროვანი და რბილი ცომი. გაახვიეთ საკვებ ცელოფანში და შედეთ მაცივარში 1 საათით ან, უფრო უკეთესია, მთელი ღამით.
გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და გაყავით 2-3 ნაწილად. გააბრტყელეთ 3 მმ სისქის მართკუთხედ ფენებად. დაჭერით 7x7 ზომის კვადრეტებად, შუაში ჩადეთ ჯემი, დაახვიეთ სიგრძეზე და თითებით მოუჭირეთ ბოლოებში. გამოაცხეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში. მომზადებულ ნამცხვარს დააყარეთ შაქრის პუდრი.
გემრიელად მიირთვით!