რეცეპტები / ქართული სამზარეულო / საქონლის ხორცის ტოლმა ვაზის ფოთოლში
საქონლის ხორცის ტოლმა ვაზის ფოთოლში

საჭირო მასალა:

საქონლის ხორცი - 500 გრ

ერბო ან კარაქი - 100 გრ

ვაზის ფოთოლი - 300 გრ

მაწონი -1 ქილა

ბრინჯი - 100 გრ

ხახვი -2 თავი

კამა - 2 ძირი

ქინძი, ოხრახუში - 4-4 ძირი

წიწაკა და მარილი - გემოვნებით

მომზადება:

ვაზის ფოთლებს მოაჭერით ყუნწები, დათუთქეთ მდუღარე მარილწყალში და გადაიტანეთ საწურზე წყალი რომ გაუვიდეს. საქონლის რბილი ხორცი დაჭერით და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ხახვთან, ნიორთან და მწვანილთან ერთად. დაკეპილ ხორცს დაუმატეთ მარილი, პილპილი, დამბალი ბრინჯი და კარგად აზილეთ. 

გაზავებული ხორცი შეახვიეთ ვაზის ფოთოლში და მჭიდროდ ჩააწყვეთ ქვაბში. დაასხით ერბონარევი წყალი ისე, რომ ფარავდეს და დადგით მოსახარშად. როცა ხორცი მოიხარშება, ტოლმა ამოალაგეთ ლანგარზე. 

ქვაბში დარჩენილ ნახარშში ათქვიფეთ მაწონი ან არაჟანი და გადაასხით ტოლმას. სურვილისამებრ, ზემოდან შეგიძლიათ მოაყაროთ წვრილად დაჭრილი კამა.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა