რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / მანდარინის არომატული მურაბა
მანდარინის არომატული მურაბა

ინგრედიენტები:

მანდარინი - 1 კგ

ფორთოხალი - 1 ც.

შაქარი - 1 კგ

წყალი - 1 ჭიქა

დაფქული ჯინჯერი - 2 ჩ.კ.

ვანილის შაქარი - 1 პაკეტი

 

მომზადება:

მანდარინსა და ფორთოხალს მოაცილეთ კანი და დაყავით წილაკებზე. დაასხით 1 ჭიქა წყალი და დატოვეთ 8 საათით. შემდეგ დადგით ნელ ცეცხლზე და დაამატეთ დაფქული ჯინჯერი. როცა ადუღდება, ხარშეთ 1,5 საათი მუდმივი მორევით. დაამატეთ შაქარი და ვანილი და ხარშეთ კიდევ 1,5 საათი. გადაიღეთ სტერილიზებულ ქილებში და დახუფეთ.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა