რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / ტორტილია კარტოფილით - ესპანელების საყვარელი კერძი
ტორტილია კარტოფილით - ესპანელების საყვარელი კერძი

ინგრედიენტები:

კარტოფილი - 100 გ

პომიდორი - 200 გ

სიმინდი (შეიძლება დაკონსერვებულიც) - 100 გ

წითელი ბულგარული წიწაკა - ½ ც.

მწვანე ბულგარული წიწაკა - ½ ც.

ზეითუნის ზეთი - 60 მლ

ნიორი 3 კბილი

მარილი - 1 ჩ.კ.

პილპილი - ¼ ჩ.კ.

ქათმის კვერცხი - 4 ც.

ოხრახუში - 20 გ

 

მომზადება:

კარტოფილი დაჭერით რგოლებად და ოდნავ მოშუშეთ ზეითუნის ზეთში. 

ბულგარული წიწაკა დაჭერით და დაამატეთ კარტოფილს.                       

დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, მარილი და პილპილი. 5 წუთის შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი და სიმინდი.                                                                                    

ჯამში ჩანგლით ოდნავ ათქვიფეთ კვერცხი დაჭრილ მწვანილთან და მარილთან ერთად. შემდეგ  გადაიღეთ ტაფაში და შედგით 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 2-3 წუთით ან შებრაწეთ ქურაზე დაბალ ცეცხლზე. მიირთვით ცხელ ან ცივ მდგომარეობაში.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა