რეცეპტები / გამორჩეული გემო / მარაგი ზამთრისთვის: პომიდორისა და ბულგარული წიწაკის ლეჩო
მარაგი ზამთრისთვის: პომიდორისა და ბულგარული წიწაკის ლეჩო

ინგრედიენტები:

პომიდორი - 5 კგ

ბულგარული წიწაკა - 5 კგ

მზესუმზირის ზეთი - 0,5 ლ

შაქარი - 0,5 კგ

მარილი - 5 ს.კ.

ძმარი 9% - 150 მლ

 

მომზადება:

ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ, მოაცილეთ თესლი და დაჭერით. პომიდორი გარეცხეთ, მოაშორეთ ნაყოფის ყუნწი და დააბლენდერეთ ან გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

ჩააწყეთ მომზადებული ბოსტნეული ემალირებულ ქვაბში ან ჯამში და დაამატეთ ზეთი, მარილი, შაქარი და ძმარი. მიიყვანეთ დუღილამდე და ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე 15-20 წუთი.

გადაიღეთ ლეჩო სტერილიზებულ ქილებში და დახუფეთ სტერილიზებული თავსახურებით.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა