Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-10-14 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=713 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/713 0 მარაგი ზამთრისთვის: პომიდორისა და ბულგარული წიწაკის ლეჩო 2016-10-13 00:00:00 2016-10-13 00:00:00

ინგრედიენტები:

პომიდორი - 5 კგ

ბულგარული წიწაკა - 5 კგ

მზესუმზირის ზეთი - 0,5 ლ

შაქარი - 0,5 კგ

მარილი - 5 ს.კ.

ძმარი 9% - 150 მლ

მომზადება:

ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ, მოაცილეთ თესლი და დაჭერით. პომიდორი გარეცხეთ, მოაშორეთ ნაყოფის ყუნწი და დააბლენდერეთ ან გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

ჩააწყეთ მომზადებული ბოსტნეული ემალირებულ ქვაბში ან ჯამში და დაამატეთ ზეთი, მარილი, შაქარი და ძმარი. მიიყვანეთ დუღილამდე და ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე 15-20 წუთი.

გადაიღეთ ლეჩო სტერილიზებულ ქილებში და დახუფეთ სტერილიზებული თავსახურებით.