რეცეპტები / ქათმის კერძები / ქათმის ფრთა კეფირში
ქათმის ფრთა კეფირში

ინგრედიენტები:

ქათმის ფრთა - 1 კგ

კეფირი - 250 მლ

მარილი - გემოვნებით

პილპილი - გემოვნებით

მწვანილი - 1 კონა

ხახვი - 2-3 ც.

 

მომზადება:

1.     ქათმის ხორცი ნაზი და ნაჯერი  გამოდის რძის მჟავის წყალობით, რომელიც კეფირშია.                                 კეფირში დაამატეთ მარილი და პილპილი. ხახვი დაჭერით რგოლებად, მწვანილი კი დატოვეთ მთლიანი, რათა შემდგომში ადვილად ამოიღოთ მარინადიდან. ფრთებს შორის ჩადეთ დაჭრილი ხახვი და მწვანილი.

2.     ფრთებს მოასხით კეფირი და დატოვეთ 3-4 საათით.

3.     შემდეგ ამოიღეთ ფრთა კეფირის მარინადიდან და სურვილისამებრ შებრაწეთ ან შამფურზე, ან ღუმელში. მზადყოფნა ისინჯება ფერით და წვენით. თუ წვენი გამჭირვალეა, ესე იგი ფრთა მზად არის. 



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა