ინგრედიენტები:
ღორის ხორცი - 1,1 კგ
მარილი - 1,5-2 ჩ.კ.
შაქარი - 1 ჩ.კ.
სახამებელი - 1 ს.კ.
სანელებლები
ნიორი - 6-7 კბილი
მომზადება:
1. მოამზადეთ სანელებლების ნარევი: აურიეთ 1 ს.კ. სახამებელი, 1-1 ჩ.კ. პილპილი, გამხმარი რეჰანი, ქინძი, შაქარი, დაფნის ფოთოლი, 1,5-2 ჩ.კ. მარილი.
2. რამდენიმე ადგილას ჩაჭერით ხორცი და ჩაალაგეთ ნიორი და სანელებლების ნარევი. ხორცი გაახვიეთ ფოლგაში, კარგად მოუჭირეთ თავი.
3. მოათავსეთ ცხობის ფორმაში და შედგით მთელი ღამით მაცივარში.
4. შემდეგ ფოლგა გახვრიტეთ 2-3 ადგილას, შედგით 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში და შებრაწეთ 1-1 საათი და 10 წუთის განმავლობაში.
5. გამზადებული ბუჟენინა გამოიღეთ ფოლგიდან, გააციეთ და დაჭერით.