რეცეპტები / გამორჩეული გემო / ბუჟეჟინა
ბუჟეჟინა

ინგრედიენტები:

ღორის ხორცი - 1,1 კგ

მარილი - 1,5-2 ჩ.კ.

შაქარი - 1 ჩ.კ.

სახამებელი - 1 ს.კ.

სანელებლები

ნიორი - 6-7 კბილი

 

მომზადება:

1. მოამზადეთ სანელებლების ნარევი: აურიეთ 1 ს.კ. სახამებელი, 1-1 ჩ.კ. პილპილი, გამხმარი რეჰანი, ქინძი, შაქარი, დაფნის ფოთოლი, 1,5-2 ჩ.კ. მარილი.

2. რამდენიმე ადგილას ჩაჭერით ხორცი და ჩაალაგეთ ნიორი და სანელებლების ნარევი. ხორცი გაახვიეთ ფოლგაში, კარგად მოუჭირეთ თავი.

3. მოათავსეთ ცხობის ფორმაში და შედგით მთელი ღამით მაცივარში.

4. შემდეგ ფოლგა გახვრიტეთ 2-3 ადგილას, შედგით 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში და შებრაწეთ 1-1 საათი და 10 წუთის განმავლობაში.

5. გამზადებული ბუჟენინა გამოიღეთ ფოლგიდან, გააციეთ და დაჭერით.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა