რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / შემწვარი ნაყინი
შემწვარი ნაყინი

ინგრედიენტები:

ნებისმიერი ნაყინი - 1 კგ

მცენარეული ზეთი - 400 გ

ტკბილი სიმინდის ფანტელი - 250 გ

მსხვილი კვერცხი - 1 ც.

გარგარის მურაბა (ან სხვა ნებისმიერი) - 15 ს.კ.

 

მომზადება:

ნაყინისგან გააკეთეთ ბურთულები და ძალიან გაყინეთ. კვერცხი ათქვიფეთ ქაფში. სიმინდის ფანტელი დააქუცმაცეთ. ნაყინის გაყინული ბურთულა ჩაუშვით ათქვეფილ კვერცხში, შემდეგ სიმინდის ფანტელში და ამოავლეთ ყველა მხრიდან. ასე გაიმეორეთ 3-ჯერ. ამოვლებული ბურთულა მოათავსეთ საყინულეში.                                                               

ზეთი გააცხელეთ. გაყინული ნაყინი ჩაუშვით ზეთში და შეწვით. დააწყეთ შემწვარი ნაყინი თეფშზე და მოასხით გარგარის მურაბა.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა