ინგრედიენტები:
ფქვილი - 1,5 ჭიქა
იოგურტი - 1 ჭიქა
კვერცხი - 2 ც.
შაქარი - 1 ჭიქა
ვანილი
სოდა - 1 ჩ.კ.
ჯემი წასასმელად
მომზადება:
კვერცხი ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან, დაამატეთ იოგურტი (სოდას წინასწარ ამატებთ იოგურტში) და შემდეგ ფქვილი.
გადაიღეთ ცომი ღუმელის ტაფაზე, რომელსაც წინასწარ გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი, და თანაბრად გაანაწილეთ.
გამოაცხეთ კარგად გაცხელებულ ღუმელში 7-8 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღეფს ოქროსფერს. გამოიღეთ ღუმელიდან და ოქროსფერი მხრიდან დადეთ ნოტიო ქსოვილზე.
სწრაფად წაუსვით ჯემი და გადაახვიეთ ქსოვილის დახმარებით.
მოაცილეთ ქსოვილი და დააყარეთ რულეტს შაქრის პუდრი. გემრიელად მიირთვით!