რეცეპტები / ბოსტნეულის კერძები / ესპანური რატატუი
ესპანური რატატუი

ინგრედიენტები:

გოგრა - 300 გ

ბადრიჯანი - 2-3 ც.

ბულგარული წიწაკა - 1-2 ც.

ხახვი - 3 ც.

ნიორი 4-5 კბილი

როზმარინი - 1 ღერო

ზეითუნის ზეთი

მარილი და პილპილი

 

მომზადება:

1. გოგრის რბილობი გაასუფთავეთ და დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. ასევე დაჭერით ბადრიჯანი. დაჭერით ბულგარული წიწაკა. ხახვი დაჭერით რგოლებად. ნიორი არ დაჭრათ, დატოვეთ მთლიანი კბილები.

2. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და 2-3 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ ხახვი და ნიორი. დაამატეთ გოგრა, 2-3 წუთის შემდეგ კი - ბადრიჯანი და ბულგარული წიწაკა. მოშუშეთ, სანამ ბოსტნეული არ დარბილდება, დაახლოებით 20 წუთი. სრულ მზადყოფნამდე ცოტა ადრე დაამატეთ ცოტაოდენი წყალი და როზმარინი. ბოლოს უყავით მარილი და პილპილი.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა