რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / არომატული ვაშლის მურაბა „კარამელის წილაკები“
არომატული ვაშლის მურაბა „კარამელის წილაკები“

ინგრედიენტი:

ვაშლი „ანტონოვკა“- 2 კგ

შაქარი - 1,5 კგ

მწიკვი დარიჩინი

 

მომზადება:

გარეცხილ ვაშლს ამოაცალეთ გულები და დაჭერით 0,5-1 სმ სისქის წილაკებზე. ფენე-ფენა დააყარეთ შაქარი.

დატოვეთ 6-8 საათით, იმისათვის რომ ვაშლმა გაუშვას წვენი.

დადგით ქვაბი ვაშლით ცეცხლზე და გააცხელეთ, არ მოურიოთ, ჯობია უბრალოდ დროდადრო კოვზით ჩაძიროთ ვაშლები სიროფში. მიიყვანეთ დუღილამდე.

ადუღეღეთ არაუმეტეს 5 წუთი. შემდეგ გადმოდგით და გააციეთ. დატოვეთ 8-12 საათით და შემდეგ ისევ გააცხელეთ. ასე უნდა გააკეთოთ 3-4-ჯერ. არომატისთვის მურაბას დაამატეთ დარიჩინი. მდუღარე მურაბა გადაიღეთ გამზადებულ სტერილიზებულ ქილებში და დახუფეთ. ქილები გადააბრუნეთ სახურავზე და დატოვეთ გასაციებლად.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა