ინგრედიენტი:
ვაშლი „ანტონოვკა“- 2 კგ
შაქარი - 1,5 კგ
მწიკვი დარიჩინი
მომზადება:
გარეცხილ ვაშლს ამოაცალეთ გულები და დაჭერით 0,5-1 სმ სისქის წილაკებზე. ფენე-ფენა დააყარეთ შაქარი.
დატოვეთ 6-8 საათით, იმისათვის რომ ვაშლმა გაუშვას წვენი.
დადგით ქვაბი ვაშლით ცეცხლზე და გააცხელეთ, არ მოურიოთ, ჯობია უბრალოდ დროდადრო კოვზით ჩაძიროთ ვაშლები სიროფში. მიიყვანეთ დუღილამდე.
ადუღეღეთ არაუმეტეს 5 წუთი. შემდეგ გადმოდგით და გააციეთ. დატოვეთ 8-12 საათით და შემდეგ ისევ გააცხელეთ. ასე უნდა გააკეთოთ 3-4-ჯერ. არომატისთვის მურაბას დაამატეთ დარიჩინი. მდუღარე მურაბა გადაიღეთ გამზადებულ სტერილიზებულ ქილებში და დახუფეთ. ქილები გადააბრუნეთ სახურავზე და დატოვეთ გასაციებლად.