რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / იდეალური სოკოს მომზადების საიდუმლო რეცეპტი
იდეალური სოკოს მომზადების საიდუმლო რეცეპტი

ინგრედიენტები:

ქამა სოკო - 500 გ

თეთრი მშრალი ღვინო - 2-3 ს.კ.

ნიორი - 2-3 კბილი

ზეითუნის ზეთი გემოვნებით

მარილი

 

მომზადება:

სოკო დაჭერით ფირფიტებად.

ტაფაზე გააცხელეთ ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი. ჩააგდეთ დაჭყლეტილი ნიორი და 1 წუთი გააჩერეთ ცხელ ზეთში.

შემდეგ დაამატეთ სოკო და შეწვით, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. ახლა უკვე შეიძლება ღვინის დამატება. მოშუშეთ სოკო, სანამ ღვინო არ აორთქლდება. დააყარეთ მარილი. სურვილისამებრ დააყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა