რეცეპტები / სასმელი / როგორ მოვამზადოთ ალუბლის ლიქიორი
როგორ მოვამზადოთ ალუბლის ლიქიორი

ინგრედიენტები:

ალუბალი (უკურკო) – 2 კგ

შაქარი - 2 კგ

სპირტი - 0,5 ლ ან 1 ლ არაყი

 

მომზადება:

1. უკურკო ალუბალი მოათავსეთ 3-ლიტრიან ქილაში, დააყარეთ შაქარი, სპირტი ან არაყი და დანარჩენ სივრცეს დაამატეთ წყალი.

2. დახუფეთ რკინის თავსახურით და დადგით თბილ ადგილას 40 დღით. კვირაში ერთხელ შეანჯღრიეთ ქილა იმისათვის, რომ შაქარი გაიხსნას. 40 დღის შემდეგ ლიქიორი მზადაა, მაგრამ რაც უფრო დიდხანს დგას, მით უფრო რბილი გემო აქვს.

ალუბლის მაგივრად ასევე ძალიან უხდება მოცხარი და კვრინჩხი.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა