რეცეპტები / ბოსტნეულის კერძები / ბოსტნეული პროვანსულად
ბოსტნეული პროვანსულად

ინგრედიენტები:

ყაბაყი (ან ბადრიჯანი )- 1 ც.

პომიდორი - 4 ც.

მაგარი ყველი - 80 გ

ნიორი - 4 კბილი

რეჰანი - 2 ღერო

მარილი და სანელებლები გემოვნებით

ზეითუნის ზეთი - 0,5 ჭიქა

 

მომზადება:

1.     პომიდორი და ყაბაყი (ბადრიჯანი) გარეცხეთ და დაჭერით რგოლებად.

2.     ყველი დაჭერით ნაჭრებად. შეანაცვლეთ ერთმანეთს ყაბაყი, პომიდორი, ყველი და ფირფიტებად დაჭრილი ნიორი.

3.     ჭურჭელს წინასწარ უნდა წაუსვათ მცენარეული ზეთი.

4.     მოამზადეთ მოსასხმელი: აურიეთ ერთმანეთში ზეთი, მარილი, წიწაკა, რეჰანი, ნიორი. ეს ნარევი მოასხით ყაბაყს და შებრაწეთ ღუმელში მზადყოფნამდე.

5.     შემდეგ გამოიღეთ ღუმელიდან, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და კიდევ 5 წუთით შედგით ღუმელში. გამზადებულ კერძს მოაყარეთ მწვანილი.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა