რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / ფრანგული კლაფუტი - ყველაზე სწრაფი და უგემრიელესი ალუბლის ღვეზელი
ფრანგული კლაფუტი - ყველაზე სწრაფი და უგემრიელესი ალუბლის ღვეზელი

ინგრედიენტები:

ალუბალი - 500 გ

ფქვილი - 100 გ

გამდნარი კარაქი - 30 გ

რძე - 250 მლ

კვერცხი - 4 ც.

შაქარი - 100 გ

ვანილი - 12 გ

მწიკვი მარილი

 

მომზადება:

ალუბალს გამოაცალეთ კურკა და მოათავსეთ ცხიმით მოსმულ ცეცხლგამძლე ფორმაში.

ყველა ინგრედიენტი აურიეთ ერთმანეთში და კარგად ათქვიფეთ. მიღებული ცომით დაფარეთ ალუბალი და შედგით180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში. გამოაცხეთ 40-45 წუთის განმავლობაში.

 

სურვილისამებრ ალუბალი შეგიძლიათ შეცვალოთ სხვა ნებისმიერი კენკრით ან გარგარით.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა