რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / ღორის ხორცი შემწვარი ვაშლით
ღორის ხორცი შემწვარი ვაშლით

შემადგენლობა:

4 ცალი რგოლებად დაჭრილი ვაშლი

3 ს/კ ნეკერჩხლის სიროფი (შეგიძლიათ შეცვალოთ ვაშლის სიროფით)

ღორის ხორცის 2 სმ-ის სისქეზე დაჭრილი 4 ნაჭერი

ზეითუნის ზეთი 60 მლ

მოხალული ნიგოზი 120 გ

მომზადება:

გააცხელეთ ქურა 180 გრადუსამდე. ვაშლის ნაჭრები ერთ რიგად დააწყვეთ საცხობზე და მოასხით ნეკერჩხლის სიროფი. შეწვით ღორის ხორცი 2 ს/კ ზეთში, დიდ ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე. ხორცი ყველა მხარეს გადაატრიალეთ, 2 წუთს დატოვეთ ცეცხლზე, სანამ არ გაყავისფრდება. გადმოიღეთ ტაფიდან და ვაშლებს თავზე დაადეთ. მოასხით დარჩენილი 2 ს/კ ზეთი.

შემდეგ შემოდგით ცეცხლზე 12-14 წუთს, ვიდრე ღორის ხორცი არ გამზადდება და ვაშლი არ დარბილდება.

თეფშებზე ჯერ ვაშლი გადაანაწილეთ და შემდეგ ზემოდან დაადეთ თითო ნაჭერი ღორის ხორცი, მოაყარეთ ნიგოზი და მოასხით წვენი ტაფიდან.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა