Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-10-14 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=476 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/476 0 ღორის ხორცი შემწვარი ვაშლით 2016-06-28 00:00:00 2016-06-28 00:00:00

შემადგენლობა:

4 ცალი რგოლებად დაჭრილი ვაშლი

3 ს/კ ნეკერჩხლის სიროფი (შეგიძლიათ შეცვალოთ ვაშლის სიროფით)

ღორის ხორცის 2 სმ-ის სისქეზე დაჭრილი 4 ნაჭერი

ზეითუნის ზეთი 60 მლ

მოხალული ნიგოზი 120 გ

მომზადება:

გააცხელეთ ქურა 180 გრადუსამდე. ვაშლის ნაჭრები ერთ რიგად დააწყვეთ საცხობზე და მოასხით ნეკერჩხლის სიროფი. შეწვით ღორის ხორცი 2 ს/კ ზეთში, დიდ ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე. ხორცი ყველა მხარეს გადაატრიალეთ, 2 წუთს დატოვეთ ცეცხლზე, სანამ არ გაყავისფრდება. გადმოიღეთ ტაფიდან და ვაშლებს თავზე დაადეთ. მოასხით დარჩენილი 2 ს/კ ზეთი.

შემდეგ შემოდგით ცეცხლზე 12-14 წუთს, ვიდრე ღორის ხორცი არ გამზადდება და ვაშლი არ დარბილდება.

თეფშებზე ჯერ ვაშლი გადაანაწილეთ და შემდეგ ზემოდან დაადეთ თითო ნაჭერი ღორის ხორცი, მოაყარეთ ნიგოზი და მოასხით წვენი ტაფიდან.