რეცეპტები / წვნიანები / მსუბუქი, დაბალკალორიული ყაბაყის სუპი-პიურე
მსუბუქი, დაბალკალორიული ყაბაყის სუპი-პიურე

ინგრედიენტები:

ყაბაყი- 4 ც.

კარტოფილი - 2 ც.

ქათმის ბულიონი - 1 ლ

ნაღები - 200 მლ

ნიორი - 1 კბილი

ხახვი - 1 ც.

სტაფილო - 2 ც.

მარილი, პილპილი გემოვნებით

მწარე წიწაკა გემოვნებით

მცენარეული ზეთი - 2 ს.კ.

მწვანილი გემოვნებით

 

მომზადება:

ყაბაყი და კარტოფილი დაჭერით, სტაფილო გახეხეთ, ხახვი წვრილად დაჭერით, ნიორი დაჭყლიტეთ.

მცენარეულ ზეთზე მოშუშეთ ხახვი და ნიორი, დაამატეთ ყაბაყი, კარტოფილი და სტაფილო. დაახურეთ თავსახური და მოშუშეთ 5-7 წუთის განმავლობაში.

ყველაფერი გადაიღეთ ქვაბში და დაასხით ბულიონი, დააყარეთ მარილი და პილპილი. მოხარშეთ ბოსტნეული მზადყოფნამდე.

შემდეგ ბულიონი გადაასხით ფინჯანში, ქვაბში კი დაამატეთ ცხელი ნაღები. ბოსტნეული დააბლენდერეთ პიურეს კონსისტენციამდე. სუპი მიიყვანეთ დუღილამდე. სისქე არეგულირეთ ბულიონის დამატებით.

სუპში დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და წიწაკა (სურვილისამებრ).



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა