რეცეპტები / ცომეული / შოკოლადის ღვეზელი 20 წუთში - მარტივი და გემრიელი
შოკოლადის ღვეზელი 20 წუთში - მარტივი და გემრიელი

ინგრედიენტები:

ფენოვანი ცომი

შოკოლადის ფილა

1 კვერცხი

დატეხილი თხილი

 

მომზადება:

გაფინეთ მაგიდაზე საცხობი ქაღალდი და ზედ დადეთ ფენოვანი ცომი. გააბრტყელეთ, მოათავსეთ შოკოლადის ფილა ცომის შუა გულში, როგორც ნაჩვენებია სურათზე.

შემდეგ ცომზე გააკეთეთ დაახლოებით 2 სმ-ნი ჩანაჭერები. დაიწყეთ შოკოლადის ფილიდან ცომის ნაპირებისკენ ირიბი ჩანაჭერებით.

გააკეთეთ ასეთივე ჩანაჭერები მეორე მხარეს.

შემდეგ დაიწყეთ მიღებული ცომის ჩაჭრილი ნაწილების ჯვარედინად დაწყობა შოკოლადის ფილაზე, თითქოს აკეთებთ „ნაწნავს“.

სურათზე შეგიძლიათ დაინახოთ საბოლოო შედეგი. დარჩენილი ცომით საგულდაგულოდ დახურეთ ორივე მხრიდან ღვეზელის ბოლოები. 

ზემოდან თანაბრად წაუსვით კვერცხი.

შემდეგ დააყარეთ დატეხილი თხილი, თუ, რა თქმა უნდა, ასე მოგწონთ. შემდეგ მოათავსეთ ღვეზელი 200 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში.

გამოაცხეთ 20-25 წუთის განმავლობაში. თქვენი შედევრი მზად არის!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა