რეცეპტები / გამორჩეული გემო / როგორ მოვამზადოთ პომიდორის ჩირი
როგორ მოვამზადოთ პომიდორის ჩირი

საჭირო მასალა:

პომიდორი - 1 კგ

ზეთი -150 მლ

მარილი - 1 ჩ.კ.

ხმელი ქონდარი, ორეგანო, ბაზილიკი - გემოვნებით


ომზადება:

ჩირისათვის სპეციალურად შეარჩიეთ ისეთი ჯიშის პატარა პომიდვრები, რომელსაც ცოტა წვენი და თესლი აქვს.

გარეცხეთ პომიდვრები, გაჭერით შუაზე და და გააშრეთ 1 საათის განმავლობაში. ზევიდან მოაყარეთ სუნელები. დაალაგეთ სპეციალურ საცხობ პოდნოსზე და შედგით 100 გრადუსზე ღუმელში 5 საათის განმავლობაში. 

შემდეგ გამორთეთ და დატოვეთ ღუმელში სანამ ბოლომდე არ გაცივდება. შემდეგ ჩაალაგეთ ქილაში, დაასხით ზეითუნის ზეთი, დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ მაცივარში. ქილაში დაუმატეთ 2 კბილი ნიორი.

ასეთი მომზადებული პომიდორი, შეგიძლიათ რამდენიმე თვეც შეინახოთ.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა