საჭირო მასალა:
პომიდორი - 1 კგ
ზეთი -150 მლ
მარილი - 1 ჩ.კ.
ხმელი ქონდარი, ორეგანო, ბაზილიკი - გემოვნებით
მომზადება:
ჩირისათვის სპეციალურად შეარჩიეთ ისეთი ჯიშის პატარა პომიდვრები, რომელსაც ცოტა წვენი და თესლი აქვს.
გარეცხეთ პომიდვრები, გაჭერით შუაზე და და გააშრეთ 1 საათის განმავლობაში. ზევიდან მოაყარეთ სუნელები. დაალაგეთ სპეციალურ საცხობ პოდნოსზე და შედგით 100 გრადუსზე ღუმელში 5 საათის განმავლობაში.
შემდეგ გამორთეთ და დატოვეთ ღუმელში სანამ ბოლომდე არ გაცივდება. შემდეგ ჩაალაგეთ ქილაში, დაასხით ზეითუნის ზეთი, დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ მაცივარში. ქილაში დაუმატეთ 2 კბილი ნიორი.
ასეთი მომზადებული პომიდორი, შეგიძლიათ რამდენიმე თვეც შეინახოთ.