რეცეპტები / გამორჩეული გემო / შემწვარი ღვიძლი ტომატის სოუსში
შემწვარი ღვიძლი ტომატის სოუსში


ინგრედიენტები:


500 გ ღვიძლი

250 გ ტომატის წვენი

30 გ ოხრახუში

3 ს.კ. მცენარეული ზეთი

1-1  ს.კ.დაჭრილი ხახვი და ლიმონის წვენი

პილპილი

მარილი


მომზადება:


ღვიძლი გარეცხეთ, გააშრეთ და დაჭერით 5 სმ სიგრძისა და 1 სმ სიგანის ნაჭრებად. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, დაალაგეთ ღვიძლი, ოხრახუში, დაასხით ლიმონის წვენი, კარგად აურიეთ და შეწვით. 

როცა ღვიძლი თითქმის უკვე მზად იქნება, დაუმატეთ ხახვი და ტომატის წვენი, აურიეთ და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე მზადყოფნამდე კიდევ 20 წუთი. 

დაუმატეთ პილპილი და მარილი, დაჭრილი ხახვი. 



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა