რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ტორტი „ჭიანჭველების ბუდე“
ტორტი „ჭიანჭველების ბუდე“

ინგრედიენტები: 

1 ც. მარგარინი ან კარაქი

1 ჭიქა შაქარი

1 კვერცხი

1 ჭიქა არაჟანი

4 ჭიქა ფქვილი

1 ქილა მოხარშული შესქელებული რძე

კარაქი ან კარაქის მაგივრად 250 გ არაჟანი

გახეხილი შოკოლადი


მომზადება:

მოზილეთ ისეთივე ცომი, როგორც პელმენებისთვის.

მოათავსეთ მაცივარში და შემდეგ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

მიღებული ნაწილაკები უნდა გამოაცხოთ ღუმელში.

როცა გაცივდება, დატეხეთ ტაფაზე, დაასხით კრემი და გააკეთეთ ბორცვი.

კრემისთვის აურიეთ ერთმანეთში მოხარშული რძე და კარაქი, ან კარაქის მაგივრად 200 გ არაჟანი. 

დააყარეთ გახეხილი შოკოლადი და გემრიელად მიირთვით!


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა