რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / მარწყვი მთვრალ ღრუბლებში
მარწყვი მთვრალ ღრუბლებში
საჭირო მასალა ერთი პორციისთვის:

ახალი მარწყვი - ერთი ჭიქა

შაქრის პუდრა - 50 გრამი

2 ცალი - კვერცხის ცილა 

2 სუფრის კოვზი - ამარეტო


მომზადება:

ღუმელი 200 გრადუსამდე გააცხელეთ. მარწყვი გარეცხეთ და შუაზე გაჭერით. ფორმაზე დაალაგეთ და ამარეტო მოასხით (ან ნებისმიერი სხვა თქვენთვის საყვარელი არომატული სპირტიანი სასმელი). 

შაქრის პუდრა ცილას მოაყარეთ და კარგად ათქვიფეთ. მომზადებული კრემი მარწყვს გადაუსვით და ფორმა ღუმელში შედგით. 

გამოაცხვეთ, სანამ ცილისა და შაქრის „ქუდი“ ოქროსფერს მიიღებს, ანუ დაახლოებით 7 წუთით. გამოიღეთ და გააცივეთ. 

შეიძლება სუფრასთან მიიტანოთ ნაყინთან ერთად.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა