რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / კლასიკური კაპქეიქები შაქრის პუდრით
კლასიკური კაპქეიქები შაქრის პუდრით
ინგრედიენტები:

კარაქი - 200 გ

შაქარი - 1 ჭიქა

კვერცხი - 2-3 ცალი (ზომას გააჩნია)

ფქვილი - 200 გ 

სოდა - 1 ჩ.კ.

ვანილინი -  მწიკვი

მინანქარისთვის:

შაქრის პუდრა - 100 გ


მომზადება:


კარაქი გაადნეთ, დაუმატეთ შაქარი და კარგად ათქვიფეთ თეთრი ფაფუკი ქაფის მიღებამდე.

დაუმატეთ კვერცხი და აურიეთ. ცალკე ჯამში აურიეთ ერთმანეთში გაცრილი ფქვილი, ვანილინი და სოდა.     

აურიეთ ერთმანეთში (მხოლოდ რძე დატოვეთ ბოლოსთვის) და სწრაფად მოზილეთ. ცომი გამოდის ცოტათი კოშტებიანი.

მზა ცომს დაასხით რძე და მოზილეთ. გაანაწილეთ ცომი ფორმებში (ფორმების მოცულობის 2/3-ით) და შედგით 200˚ჩ გაცხელებულ ღუმელში 20-30 წუთით.

კექსები გააციეთ რკინის ბადეზე. მინანქარისთვის შაქრის პუდრს დაამატეთ 2 ჩ.კ. წყალი, აურიეთ და საჭიროებისამებრ ისევ დაამატეთ წყალი. მინანქარის კონსისტენცია უნდა იყოს საკმაოდ სქელი. მინანქარს როგორც კი მოამზადებთ, მაშინვე გადაასხით კექსებს. 


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა