რეცეპტები / წვნიანები / მოშუშული თევზი ბოსტნეულით და ზეთის ხილით
მოშუშული თევზი ბოსტნეულით და ზეთის ხილით
ინგრედიენტები:

თევზის ფილე 750 გ.

ყაბაყი - 1 ც.

ტკბილი წიწაკა 1 ც.

ხახვი 1 ც.

ზეთის ხილი უკურკო 10 ც.

ტომატები საკუთარ წვენში 500 გ

ძირა 1 ჩ.კ.

ქინძის თესლი 1 ჩ.კ.

ცერეცო 1 ჩ.კ. 

მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მცენარეული ზეთი 2 ს.კ.

ოხრახუში დაჭრილი 2 ს.კ.


მომზადება:

თევზი, ყაბაყი, ხახვი და ტკბილი წიწაკა დაჭერით პატარა ნაჭრებად.                                   

სანელებლები მოხალეთ მშრალ ტაფაზე არომატის გაჩენამდე და შემდეგ დანაყეთ. ბოსტნეული მოშუშეთ მცენარეულ ზეთში 5 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ სანელებლები, ზეთის ხილი და თევზი. 

შემდეგ დაუმატეთ ტომატი და მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე მზადყოფნამდე, დაახლოებით 20-30 წუთი. მზა კერძს მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა