რძიანი კანფეტების ძალიან გემრიელი, მხიარული და საინტერესო რეცეპტი.
ინგრედიენტები:
რძე 100 მლ
შაქარი 300 გ.
მომზადება:
მიიღებთ ფორიან რძიან შაქარს. კანფეტის ერთი მხარე იქნება პრიალა, ხოლო მეორე - ამობურცული.
ამ ნუგბარის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ღრმა, სქელძირიანი ტაფა და სილიკონის ფორმები.
ჩაყარეთ ტაფაში შაქარი, დაუმატეთ რძე. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, თან გამუდმებით ურიეთ. მასა აქაფდება. როცა შაქრიანი რძე გასქელდება და მიიღებს ღია-ყავისფერს, მოიკლებს მოცულობაში და თავზე მოიდებს თხელ აპკს – კანფეტის მასა მზად არის.
მზა მასით გაავსეთ სილიკონის ფორმები. კანფეტებში შეგიძლიათ დაუმატეთო თხილი ან ქაიშმიში.
გააცივეთ კანფეტები და ისიამოვნეთ თქვენც და თქვენმა პატარებმაც.