რეცეპტები / ბოსტნეულის კერძები / სოკოს “სალიანკა” – გემრიელი და ნოყიერი სამარხვო კერძი
სოკოს “სალიანკა” – გემრიელი და ნოყიერი სამარხვო კერძი
ინგრედიენტები:

წყალი – 2 ლ.

ქამა სოკო – 500 გ.

მჟავე კიტრი – 2-4 ცალი.

ზეთისხილი – 200 გ.

ხახვი - 1 ცალი.

სტაფილო – 1-2 ცალი.

ტომატპასტა – 2 ს/კ.

ფქვილი – 1 ს/კ.

ზეთი – 6 ს/კ.

მარილი – 1 ჩ/კ.

პილპილი - მწიკვი

დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი.

ქორფა მწვანილი - 1 კონა.


მომზადება:


ხახვი გაფცქვენით და დაჭერით კუბიკებად. სტაფილო გაფცქვენით და გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
ტაფაზე დაასხით 3 ს/კ ზეთი და მოხრაკეთ ხახვი საშუალო ცეცხლზე, თან ურიეთ 1-2 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ დაუმატეთ სტაფილო და კვლავ გააგრძელეთ ხრაკვა, 2-3 წუთი.

სოკო დაჭერით, დაასხით ტაფაზე 3 ს/კ ზეთი და მოხრაკეთ სოკო საშუალო ცეცხლზე 5-6 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ.

დაუმატეთ ტომატპასტა და ფქვილი ხახვისა და სტაფილოს მასას, ურიეთ და ხრაკეთ 2 წუთის განმავლობაში. თუ სქელი მოგეჩვენათ, დაუმატეთ ცოტაოდენი წყალი.

დაჭერით მჟავე კიტრი პატარა კუბიკებად. დაუმატეთ ბოსტნეულს და ხრაკეთ კიდევ 5 წუთი.
შემდეგ გადაიტანეთ სოკო ბოსტნეულთან და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ ცეცხლზე.

დაუმატეთ დაჭრილი ზეთისხილი, დაასხით ადუღებული წყალი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი, ჩააგდეთ დაფნის ფოთოლიი და ხარშიეთ 10 წუთი თავდახურულ ჭურჭელში.

სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა