Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-10-14 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=303 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/303 0 სოკოს “სალიანკა” – გემრიელი და ნოყიერი სამარხვო კერძი 2016-03-21 00:00:00 2016-03-21 00:00:00
ინგრედიენტები:

წყალი – 2 ლ.

ქამა სოკო – 500 გ.

მჟავე კიტრი – 2-4 ცალი.

ზეთისხილი – 200 გ.

ხახვი - 1 ცალი.

სტაფილო – 1-2 ცალი.

ტომატპასტა – 2 ს/კ.

ფქვილი – 1 ს/კ.

ზეთი – 6 ს/კ.

მარილი – 1 ჩ/კ.

პილპილი - მწიკვი

დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი.

ქორფა მწვანილი - 1 კონა.


მომზადება:


ხახვი გაფცქვენით და დაჭერით კუბიკებად. სტაფილო გაფცქვენით და გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
ტაფაზე დაასხით 3 ს/კ ზეთი და მოხრაკეთ ხახვი საშუალო ცეცხლზე, თან ურიეთ 1-2 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ დაუმატეთ სტაფილო და კვლავ გააგრძელეთ ხრაკვა, 2-3 წუთი.

სოკო დაჭერით, დაასხით ტაფაზე 3 ს/კ ზეთი და მოხრაკეთ სოკო საშუალო ცეცხლზე 5-6 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ.

დაუმატეთ ტომატპასტა და ფქვილი ხახვისა და სტაფილოს მასას, ურიეთ და ხრაკეთ 2 წუთის განმავლობაში. თუ სქელი მოგეჩვენათ, დაუმატეთ ცოტაოდენი წყალი.

დაჭერით მჟავე კიტრი პატარა კუბიკებად. დაუმატეთ ბოსტნეულს და ხრაკეთ კიდევ 5 წუთი.
შემდეგ გადაიტანეთ სოკო ბოსტნეულთან და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ ცეცხლზე.

დაუმატეთ დაჭრილი ზეთისხილი, დაასხით ადუღებული წყალი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი, ჩააგდეთ დაფნის ფოთოლიი და ხარშიეთ 10 წუთი თავდახურულ ჭურჭელში.

სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.