რეცეპტები / ევროპული სამზარეულო / კალმახი ღვინის მარინადში
კალმახი ღვინის მარინადში
100 გრ პროდუქტში 97,59 კკალ

ინგრედიენტები:


კალმახი (უკეთესია ფილე) 600 გ.

ჯანჯაფილის ფესვი 5 გ.

ხახვი 2 თავი.

სიმინდის სახამებელი 1 ს/კ.

სოიოს სოუსი 4 ს/კ.

ზეთი 1 ჩ/კ.

ოხრახუში 1 პატარა კონა.

მარილი და წიწაკა გემოვნებით.


მომზადება:


სოიოს სოუსს დაუმატეთ ზეთი, ღვინო, ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, გახეხილი ჯანჯაფილის ფესვი, წიწაკა, მარილი და 5 ს/კ წყალი. მოასხით დაჭრილი თევზის ფილეს მარინადის ნახევარი და გააჩერეთ 30 წუთი. 

დარჩენილი მარინადის ნახევარი გადაასხით ცალკე ჭურჭელში, დანარჩენს დაუმატეთ 2 ჭიქა წყალი მოათავსეთ თევზი ღუმელის ტაფაზე, მოასხით წყალში გახსნილი მარინადი და აცხვეთ 200-220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთი. მომზადებული თევზი გადმოიღეთ თეფშზე. 

ცალკე ჭურჭელში გადატანილი მარინადი დადგით დაბალ ცეცხლზე, მიიყვანეთ აუდღებამდე და დაუმატეთ ცოტაოდენ წყალში გახსნილი სიმინდის სახამებელი. ურიეთ ცეცხლზე მდგარ სოუსს გასქელებამდე. სუფრასთან მიტანის წინ თევზს მოასხით სოუსი და გააფორმეთ დაჭრილი ოხრახუშით.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა