რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / შოკოლადის კექსი ნიგოზით - მარტივია გურმანებისთვის
შოკოლადის კექსი ნიგოზით - მარტივია გურმანებისთვის
საჭირო მასალა:


გამდნარი მარგარინი - 200 გრ.
შაქარი - 300 გრ.
კვერცხი - 5 ცალი
მაწონი ან არაჟანი - 200 მლ
1 ჩ.კ ძმარში გახსნილი ½ ჩ.კ სოდა
ფქვილი - 500 გრ.
კონიაკი - 2 ს/კ
კაკაო - 2 ს/კ
ვანილი - 1 ცალი


მოსართავად:


შოკოლადი - 1 ფილა
ნიგოზი 


მომზადების წესი:


გამდნარი მარგარინი შაქართან ერთად კარგად გათქვიფეთ, დაუმატეთ ვანილი, სოდა/ძმრით, მაწონი და კონიაკი.ცალკე გათქვიფეთ კვერხის ცილა და სათითაოდ დაუმატეთ გულები. მირებული მასა შეურიეთ შაქრიან მასას, დაუმატეთ ფქვილი. 

ცომი გაყავით 2 ნაწილად. ერთ ნაწილს შეუერთეთ კაკაო.კექსის ფორმას შიგნიდან წაუსვით კარაქი ან მარგარინი და მოაფრქვიეთ ფქვილი, რომ კექსი არ მიიკრას. 

შემდეგ ფორმაში მონაცვლეობით ცასხით თეთრი და ყავისფერი ცომი. შედგით წინასწარ 170-180 გრადუსამდე გცხელებულ ღუმელში და 40-50 წუთი საშუალო ცეცხლზე აცხვეთ.მინანქის მოსამზადებლად 1-2 ს/კ წყალთან ან რძესთან ერთდ დაადნეთ შოკოლადის ფილა. 

გამომცხვარი და შეგრილებული კექსი გადმოიღეთ ფორმიდან და მოასხით მინანქარი. ზემოდან მორთეთ ნიგვზის ლებნებით.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა