რეცეპტები / ქართული სამზარეულო / ღვინოში დაბასტურმებული უგემრიელესი მწვადი - რეცეპტი გურმანებისთვის
ღვინოში დაბასტურმებული უგემრიელესი მწვადი - რეცეპტი გურმანებისთვის
საჭირო მასალა:

ხორცი - 1.5 კგ
ღვინო (წითელი მშრალი) - ნახევარი ლიტრი
ხახვი - 3 ცალი
შავი წიწაკა - 1 ჩაის კოვზი
ლიმონის წვენი - 1 ლიმონის
შაქარი - 1 სუფრის კოვზი

მომზადება:

დაჭერით ხორცი და ჩაალაგეთ ღვინოში, რომელშიც არეული იქნება, შავი წიწაკა, ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, ლიმონის წვენი და შაქარი. გააჩერეთ ხორცი ამ ნარევში 10 საათის განმავლობაში. 

შეწვით მაყალზე, მაგრამ თუ ამის საშუალება არ გაქვთ, იმდენად გემრიელად არის შეზავებული ხორცი, რომ ტაფაზეც არანაკლები გემო ექნება. 

გემოვნებით მოაყარეთ მარილი და დაჭრილი ხახვი. 


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა