რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / სომხური ქადის ყველაზე მარტივი და გემრიელი რეცეპტი
სომხური ქადის ყველაზე მარტივი და გემრიელი რეცეპტი
საჭირო მასალა:


• 600 გრამი მარგარინი
• 5 ჭიქა ფქვილი ან რამდენსაც შეიზელს
• 3 ცალი კვერცხი
• 1 ჩაის კოვზი სოდა ძმრით
• 1 ცალი ვანილი
• 1/2 ლიტრა მაწონი
• 3 ჭიქა შაქარი


მომზადება:


500 გრამი მარგარინი თასში დაკეპეთ, შეურიეთ ფქვილი და ხელით მოზილეთ. დაუმატეთ სოდიანი ძმარი, 1 კვერცხი, ნახევარი ლიტრი მაწონი და ხელით კარგად აურიეთ. შეურიეთ ისევ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. ცომი რამდენჯერმე გააბრტყელეთ, გადაახვიეთ და კვლავ გავაბრტყელეთ.


გულსართი:


3 ჭიქა ფქვილი ტაფაზე მოშუშეთ, დაუმატეთ 3 ჭიქა შაქარი, 100 გრამი დაკეპილი მარგარინი და 1 ცალი ვანილი. ურიეთ სანამ მარგარინი არ გადნება და ბოლოს მასა მოშუშეთ.


ცომი კარგად გააბრტყელეთ, მოაყარეთ გულსართი. გადაახვიეთ რულეტივით. ბოლოს ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და მოაყაროთ შაქარი.


გამოაცხეთ 180 გრადუსზე.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა