რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ფორთოხლის მურაბა, რომელიც ყველა ოჯახში უნდა ინახებოდეს - ზამთრის ნუგბარით გაციებას დაამარცხებთ
ფორთოხლის მურაბა, რომელიც ყველა ოჯახში უნდა ინახებოდეს - ზამთრის ნუგბარით გაციებას დაამარცხებთ
მიირთვით ფორთხლის მურაბა დღეში ორჯერ ჩაისთან ერთად

საჭირო მასალა:

ფორთოხალი - 1 კგ.
შაქარი - 1 კგ.
წყალი - 2 ჩ/ჭ
ლიმონი - 1 ცალი

მომზადება:


გაფრცქვნილ ფორთოხალს გამოაცალეთ თესლი. ფრთხილად დაჭერით ნაჭრეებად. შაქარისა და წყლისგან მოამზადეთ სიროფი და ჩაალაგეთ დაჭრილი ფორთოხალი შიგნით. დადგით ნელ ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებმადე. 

გადმოდგით გააციეთ და გაიმეორეთ იგივე. სულ ასე სამჯერ. მესამე ჯერზე ჩაახეხეთ ლიმონი. 

ბოლოს გაციებული მასიდან ამოალაგეთ ფორთხოხლის ნაჭრები და გადაიტანეთ ქილაში და ასე შეინახეთ მაცივარში.


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა