რეცეპტები / ქართული სამზარეულო / ხმელი ლობიო ტომატით - დაუვიწყარი ზამთრის გემო
ხმელი ლობიო ტომატით - დაუვიწყარი ზამთრის გემო

საჭირო მასალა:

 

ხმელი ლობიო - 2 ჭ

საქონლის ბულიონი - 3 ჭ

ტომატ-პასტა - 2-3 ს.კ

ხახვი - 4 თავი

ქინძი - 1 კონა

ოხრახუში - 1 კონა

ცხიმი, მარილი დ აწიწაკა

საჭირო მასალა:

დაასხით ლობიოს საქონლის ბულიონი და მოხარშეთ. სითხე რომ დაშრება, დაუმატეთ ცხელი წყალი და ხარშეთ.

წვრილად დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ ცხიმში, დაუმატეთ ტომატ-პასტა და შუშეთ ცოტა ხანს. როდესაც ლობიო მოიხარშება, დაუმატოთ მარილი, წიწაკა, მოშუშული ხახვი და ტომატ-პასტა. კერძი რომ ადუღდება, დააყარეთ დაჭრილი მწვანილი და გადმოდგით ცეცხლიდან.

ლობიოს თუ მთელი ღამით დაალბობთ, გაცილებით მალე მოიხარშება.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა