საჭირო მასალა:
ხმელი ლობიო - 2 ჭ
საქონლის ბულიონი - 3 ჭ
ტომატ-პასტა - 2-3 ს.კ
ხახვი - 4 თავი
ქინძი - 1 კონა
ოხრახუში - 1 კონა
ცხიმი, მარილი დ აწიწაკა
საჭირო მასალა:
დაასხით ლობიოს საქონლის ბულიონი და მოხარშეთ. სითხე რომ დაშრება, დაუმატეთ ცხელი წყალი და ხარშეთ.
წვრილად დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ ცხიმში, დაუმატეთ ტომატ-პასტა და შუშეთ ცოტა ხანს. როდესაც ლობიო მოიხარშება, დაუმატოთ მარილი, წიწაკა, მოშუშული ხახვი და ტომატ-პასტა. კერძი რომ ადუღდება, დააყარეთ დაჭრილი მწვანილი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
ლობიოს თუ მთელი ღამით დაალბობთ, გაცილებით მალე მოიხარშება.