საჭირო მასალა 4 ულუფისთვის:
ბადექონი –100-120 გ
საქონლისფარში – 500 გ
ღორისფარში – 500 გ
ოხრახუში – 1 კონა
კამა - 1/2 კონა
მწვანე წიწაკა – 1 ცალი
ქინძი – 2 კონა
ხახვი – 2 თავი
ბროწეული – 70 გ
ხმელიქონდარი – 1 ჩაისკოვზი
დანაყილინიორი – 5 კბილი
მარილი, წიწაკა – გემოვნებით
აფხაზურას ფარშს ძალიან უხდება ბროწეულის მარცვლები, თუმცა მისი შეცვლა კოწახურით, წითელი მოცხარით ან ნებისმიერი მომჟავო კენკრით შეგიძლიათ.
მოამზადეთ ინგრედიენტები:
ფარში:
ხორცის ფარშს შეურიეთ ნიორი, ქინძი, კამა, წიწაკა, მარილი, ხმელი
ქონდარი და ბროწეული. ქინძი, ოხრახუში და კამა წვრილად, ხახვი – მსხვილად, წიწაკა კი – თხელ რგოლებად დაჭერით. შეამოწმეთ, რომ ბადექონი გახეული არ იყოს.
შეხვევა:
ბადექონი გაშალეთ სამზარეულოს დაფაზე და ზედ ფარში მოათავსეთ. ფრთხილად გადაუკეცეთ გვერდები და ფარში შეახვიეთ. კეცი 20-25 წუთით შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში. აფხაზურა კარგად უნდა დაიბრაწოს. შემწვარი აფხაზურა გამოიღეთ ღუმელიდან და დაჭრილი ხახვი, მწვანილი და წიწაკა მოაყარეთ.
აფხაზურა შეგიძლიათ შეწვათ როგორც ღუმელში, ასევე ტაფაზეც. მიირთვით ცხელი...