რეცეპტები / დესერტები - ტკბილეული / ნაზი და ჰაეროვანი ნამცხვარი „ატმის სიამოვნება“
ნაზი და ჰაეროვანი ნამცხვარი „ატმის სიამოვნება“

ნგრედიენტები:

ფქვილი - 250 გ

კარაქი ან მარგარინი - 200 გ

შაქარი - 200 გ

რძე - 50 მლ

კვერცხი - 5 ც.

სოდა - 1 ჩ.კ.

ვანილი

ატამი - 900 გ

 

მოსასხმელად:

არაჟანი - 250 გ

შაქარი - 60 გ

 

მომზადება:

გადაურიეთ ერთმანეთში დარბილებული კარაქი, შაქარი და ვანილი. დაამატეთ კვერცხი, რძე, სოდა და ფქვილი. მოზილეთ ცომი. შემდეგ ცომი გადაიღეთ ფორმაში, ზემოდან გაანაწილეთ ატამი. გამოაცხეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30-35 წუთი.

კრემისთვის: გადაურიეთ ერთმანეთში არაჟანი და შაქარი. მოასხით კრემი ცხელ ნამცხვარს და დატოვეთ გასაგრილებლად.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა